Monday, June 18, 2012

Atkins : The last 7 days

Posted by makcik rehan KJB at 9:16 AM
Assalamualaikum WBT



Akak bukan pakar Atkins, bukan jugak pakar pemakanan.
Jadi, adalah tidak berani nak memberi nasihat atau tips.
This might works for me and might not for others.
Don't ask me yang mana boleh, yang mana tak boleh... jawapan akak senang aja:

Limit your carbs to 20mg per day during Phase 1 (inductions)
No nasik, mee, koey teow, bihun cap bintang, roti, biskut lutut, biskut hup seng, biskut tiger etc.
Makan ikan, telur, ayam, daging.
Makan sayur hijau.
Drink loaaaaddds of plain water.
Do not consume sugar in any ways.

Senang je akak jawab. Pasal itu je yang akak tahu... Kahkahkah!
Uols semua pandai-pandai. Masuk unibesiti, siap ada masterji.
Sumer buleh pikir dan google sendiri kanns...
Kalau hati kental, buatlah dengan strict macam Kak Zel.
Kalau hati rapuh, buatlah pejam-pejam mata macam akak haha...

Ini yang akak makan for the past 7 days.
Tempek sini sebab haritu ada yang tanya.
Ingat tau gegirls, ini bukan panduan... ini hanya perkongsian.






























How many kilos I've lost?
Read my KURUS blog!
Kurus la sangatttttt. Wakakakaka!




8 comments:

Cik Kamoo on June 18, 2012 at 9:57 AM said...

sy pn tgh atkins juga....baru turun 8 kg, dan nak kena turunkan lagi 8kg.jenuh juga nie...

Min Aina Ila Aina on June 18, 2012 at 9:58 AM said...

Macam mana rasanya tak makan nasi, tak menggigil ke kak? Adoi, saya pun berat ni senyap2 je dia naik sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Masalhnya saya stres kalau tak dapat nasi.

littlehumblelynn on June 18, 2012 at 10:47 AM said...

Adoikhhh,tgh pikir bolehker hdp org yg suker nasik nih mau join atkins,

apapon chaiyokkkk!!!!

Eliss Mie on June 18, 2012 at 10:49 AM said...

dulu pun saya cuba atkins, lepas tu kawan takut2kan saya pasal keburukan atkins terus buat diet kira kalori kevinzahri.com :p

makcik rehan KJB on June 18, 2012 at 11:26 AM said...

cik kamoo, hebat tu lost 8kg dah. berapa lama amik masa tu?

Min, kalau tak berat ratusan cam akakni takyah siksa badan buat beria. Hehe. Buat diet low carb ponn dah okay. akak ni berat sgt. tu yg kenna drastik sikit dalam 2-3 minggu yg pertamani.

Lyn, masa 2,3 hari pertama mmg rasa nampak beras pon lazat. skang dah okay sikit :)

NurulHudaResad on June 18, 2012 at 1:00 PM said...

scale kat umah dah jahanoooom khayra jadikan mainan. nntilah tggu dana toba dari boifren nak beli yg digital cam akak...

Aziz Yusof on November 2, 2012 at 3:07 PM said...

cara menurunkan berat badan hanya melalui pemakanan

Shaf Melody on October 11, 2015 at 7:04 PM said...

Saya cuba diet atkins ni , dh cuba tu ada pulak org ckp diet atkins ni bahaya .. antaranya kerosakan ginjal , hati , kerapuhan tulang , sakit jantung dll .. nak teruskan ke tdk ?? Huhh ~

ShareThis