Tuesday, June 5, 2012

Rest House

Posted by makcik rehan KJB at 10:31 AM
Assalamualaikum WBT


Akak dah malas dah nak mengarang,
maka saksikanlah gambar sebeban.
Captions hanya menyusul bagi gambar yang perlu saja.

Rest house ni besor. Ngam-ngam soi la utk kami 4 family
2 tingkat. Ada 4 bilik yang selesa dan fully aircond (lega di situ)
Dalam kawasan ni ada 4-5 bijik rest house yang lebih kurang sama.
Eh takla sama, ada satu tu untuk yang kasta tinggi - director.
So nampak bungalow dia lebih up sikitlah.
Tapi yang kami duduk tu pon dah OK sangat dah bagi kami yang marhaen ni :)
Harga satu malam akak tatau berapa, tak mahal rasanya sebab harga untuk staff kan
































Merah menyala. Bilik orang sambut anibeseri. Auummmmm!!














































Bilik paling besor untuk tuan penaja dan kelorga :)


























Maklom & co


























Endak dan kanak-kanaknya :)


























Berkali-kali akak kelebet lantai kayu ni. Bagi hint kat Abam hehehe...


























Sofa dia agak sopak. Nenek Onah komplen suruh buat sarung baru :))




























Oh peti ais besor Bidan Leha yang menjadi idaman ku!

























Lunch untuk haritu kami bawak dari rumah
Benerennnnn... ibu mertua dan ipar duaiku yang bertungkus-lumus memasak
Daku hanya tadah pinggan polisterin saja di hari kejadian hehehe..

Malamnya pulak kami BBQ. Siap pacak khemah, nak ambik feel pengakap :))
Padang kat belakang tu memang best, ada pokok besor so redup la jugak
yang tak bestnya, kemuncup banyak.

Gambo BBQ karangla pulak akak tempek.
Tempek gambo kekanak main kat padang dulu. Sila melayan :)



Practice sukaneka :))
 























Mandi peluh!













































Baru separuh je ni. Kategori kanak-kanak. Yang lain feeling remaja, takmo dah begambo.



























Pakai kasut manjang terbalik!


























Manjang buat muka kronik. Panas terik pon iye jugak.

































































Entah bila tangan dia tu lebam. Bila tanya, katanya jatuh kat skolah masa tusyen aritu.

























Asyraf dan Asri - sepupu sebaya sepergaduhan :))

























Hoi penat. Nanti sambung.


p/s : Timah Melben, pattern dah sampai. Tengkiu, ai lebyu :)



























2 comments:

TopsyTurvyMum on June 5, 2012 at 11:44 AM said...

Ko buat la sarung sofa tu..Pastu pos. Mesti dia terharu.
Mana tau nanti dpt dok free. Time tu ko ajak la aku plak sebab aku yang bagi idea suh ko jahit sofa.

::Ibu:: on June 5, 2012 at 1:34 PM said...

MR,
kt mane ni...berkenan plak nk pi...

ShareThis