Friday, September 14, 2012

Telekung ADRA

Posted by makcik rehan KJB at 5:29 PM
Assalamualaikum WBT


Using the same pattern yang akak buat untuk Mencah haritu.

Telekung ni dah ada nama. Let's name it ADRA.
Sempena Little Adra jadi orang pertama yang order telekungni :)





Aisyah takde. Pegi skolah.
So takde buruh paksaan nak dijadikan model.
Maka Lacey Si Mannequin la yang jadi mangsa :))







Belum decide harga. Sedang mencari supplier kain yang murah dengan kain yang best.
But this one so sweet kan? English cotton, lembut, tak terlalu tebal dan tak terlalu nipis.
Kalau Aisyah nampak, habislaaaa. Pink kaler kannnsss... :))

Want to sew your own telekung?
Tutorial available here. Or click at below pic.





Have fun sewing :)








4 comments:

transformed housewife on September 15, 2012 at 4:07 PM said...

cantik! cepatlah bukak order. akak nk order satu. telekung anak2 daraku dah nampak usang ni.

Me on September 18, 2012 at 8:16 AM said...

eden nak 2. design mcm aisyah (ada butang kat tali kepala) sepasg utk umur 8 tahun & sepasang lagi utk umur 4 tahun (anak eden yg 4 tahun nie saiz cilik je... so pepandai le ekau) heheheheh

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L on September 18, 2012 at 11:30 AM said...


bestnye...makcik rehan dah nak jual telekom...best best cepat2 bukak order ye...

ida syarida on September 18, 2012 at 1:44 PM said...

nak jugak le yang biru tu. Umur anak 4 tahun. harga please....

ShareThis