Thursday, October 4, 2012

Spell it right

Posted by makcik rehan KJB at 9:00 AM
Assalamualaikum WBT


Teka apa ni?
Ada 2 perkataan/ ayat untuk dikenalpasti.
Sapa boleh teka salah satu, akak kasi hadiah. Serius ni. Hehe.
Satu pemenang yang kita cari, jadilah yang terpantas.
Bukan pemanggil ke-5 dengan kata laluan yang betul yerrr...
itu kau kena pi telipon radio panas fm hehe














Ini clue.
Ditulis berdasarkan pronunciation Si Adik :))

































Dan ini tukang tulis :p
Sapa nak talian hayat, pi jumpa dia kat tadika - tanya direct.
Wahhh gigih bebenor la nak mari Rawang semata-mata nak menang pencongkel gigi 5 batang kan :))
































Akak busy tak abih-abih uols.
Esok malam PS nak pi mancing kat teganu 2 hari.
Dia balik malam Isnin tu, dah aku pulak InsyaAllah fly tu HCM.
So, akak cuba menghabiskan sebanyak masa with the kids,
sedey la wei nak tinggal anak 3 hari...

Dan demi Si Kakak, semalam akak buat lagi sekali RVC.
1st time buat haritu, akak tak tuang soda bicarbonate campur cuka sebelom bako.
Semalam buat, akak ikut la step akhir tu. Tak sedaplah.
Lagi sedap kalau buat tanpa tuang soda campur cuka tu. Tengiklah buh soda banyak-banyak.

Biasa akak bako suhu 160 darjah dalam 50 minit.
Semalam akak try ikut style sifu kek cawangan Melaka hehe... bako suhu 180.
Dan memang betul hipotesis akak, oven akak tu tak sesuai bako kek suhu 180,
kek akak crack, dah rupa macam baguetta roti Perancis
(ye ke baguetta tu spesis roti perancis? aku tibai saja)
Takpa... belajar dari kesilapan dan pengalaman

Kamini ni OK jer kek retak menanti belah pon
Dari semalam dah 2-3 potong Aisyah bedal kek belacan akak ni
(masih kaler belacan sebab akak tak kuasa pi beli colouring baru)
Akak cakap nanti Mama bubuh cream la baru sedap Kakak makan...

Tak payah icing pon takpe Mama, makan macam tu pon sedap je...

Oh anak-anak syurga kuuuuu, Mama sayang korang ketat-ketat!






























Oh ada lagi gambo hehehe...
Semalam PS balik lambat, ada meeting cum jamuan ape kemenda ntah dgn boss dan colleague dia
So, akak goreng mee malas kuasa 8 jer... makan depan tibi dengan kanak-kanak sambil tengok katun.




























Til then.




6 comments:

Bimbo on October 4, 2012 at 9:12 AM said...

aku tauuuu
ogy n cockcroaches!! hahahaha

makcik rehan KJB on October 4, 2012 at 9:14 AM said...

Yeay betuiiii. nanti aku bagi ole2 dari betnam tau! *kena tunggu aku balik la... minggu depan hehe*

Me on October 4, 2012 at 10:19 AM said...

alaaaaaaaaaaa terlewat... nak jawab gak kot2 ada hadiah KESIAN untuk eden...jawapannya>> OGGY & COCKROACHES

ibh_sue on October 4, 2012 at 10:45 AM said...

Cita katun paberet aku tu Rehan. Weh! Meng RV ja ko la ni ya. Nnti ble order RV dgn tokei KJB. . :D

littlehumblelynn on October 4, 2012 at 7:48 PM said...

teringin plak nk mkn mee grg tgk gmbr ko nih!!

Alin Marlini on October 7, 2012 at 12:08 PM said...

kek belacan? menarik gak nama tu

ShareThis