Wednesday, May 29, 2013

Tebuk Lubang (Sambungan Tuto Carseat Cover)

Posted by makcik rehan KJB at 2:04 PM
Assalamualaikum WBT


Baca pasal Tuto Part I kat sini.


OK, ni sambungan tuto Carseat. Cara akak tebuk lubang untuk pasang balik seat belt. Nak tebuk pakai function lubang butang kat mesin gegar akak tu sah-sah la tak lepas. Tebal sangat kannn... So, meh kita buat cara ni.



Kenalpasti kedudukan lubang seatbelt. Tandakan. Potong kain perca untuk setiap lubang yang ditanda. Pastikan kain perca tu cukup kuat dan lebar sebab nanti kita nak terbalikkan dan sembat ke bahagian belakang.













Hati-hati masa tebuk. Jangan sampai terkena jahitan pulak. Buat anggaran lubang tu beso sikit pon takpe, sebab nanti lubang tu jadi sempit bila kain dah diterbalikkan. Percayalah, lebih baik korang buat lubang yang terlebih besar daripada lubang yang tersempit. Hazab sangat nak tetas dan jahit semula.


















Dah siap karang, gini le ropa dia.... Hazabbb... korang nanti buatlah kemas2 sikit. Akak stress pulas enjin pakai tangan pasal mesin akak tak lut nak lalu kat benda tebal mcm ni :((






Selingan, ni sarapan pagi tadi :))



3 comments:

Irfa on May 29, 2013 at 3:56 PM said...

wah
kreatifnya :)

Kuazue Mohd on May 30, 2013 at 8:03 AM said...

baguih2.. esok2 aku leh rekomen sapa nak makeover car seat hantar hang...hahaha...Jimat mak ko nak !!!

makcik rehan KJB on May 30, 2013 at 8:56 AM said...

harap maap... job tuko kasit cover aku tak cover wei... hazabbb ekekekek

ShareThis