Monday, November 18, 2013

Convo dan wedding

Posted by makcik rehan KJB at 12:11 PM
Assalamualaikum WBT

Bismillah.


Dah tido awal, terjaga bila Meah menguek. Nenenkan dia, then jengah dapo nak minum. Nampak pinggan dan puyuk tersadai tak cuci. So basuhla pinggan pukul 3 pagi. Lepas minum, marilah update blog barang secebis. Harini pakai laptop sebab PS kuarkan lappy ni boh atas meja. So aku ketik suis ON je lagi. Kalau tak, jgn harap nk pegang lappy, aku update kat henfon cabuk je sambil baring dalam gelap.

Cuti sekolah uols. Sendiri mau ingat lah dia punya serabut tu lagumana. Kids are still with us, takde pos kemana-mana pon. Tak gamak nak hempuk anak kat Atuk Nenek. Kesian kat orag tua wei. Bayangkan kalau kita esok-esok dah tua, anak kita mari hempuk cucu yang buas macam terlebih bitamin kat kita. Kot depa tu sihat dan kuat (banyak minum Milo kah ni? haha) takpala jugak. Tapi kalau Atuk Nenek memang suka nak bela cucu masa cuti skolah lain cerita la.... dan-dan tu la aku kemas kampit baju depa pi poslaju ke kampung! Haha.

Tuisyen masa cuti utk Mencah pon belum decide yag mana nak hantar. Last week kita busy setelkan perihal sekolah depa tahun depan. Penin kepala aku dengan Si Asyraf ni ha... TAKMAU SEKOLAH! Sebut sekolah terus melalak sampai selop.

Saya taknak fikir apa-apa pon!
Saya taknak sekolah!
Saya nak Mama je!

Lagumana tu? Haih... ko la pikir pulak Bang. Aku penat dah kepit budak ni bertahun-tahun, sampai gini sudahnya. Melekat benor dengan Mama.

Berikut adalah gambar graduation Mencah kat PRA. Date dia as stated in the photos. Aku tak pegi. Abah dia saja yang pegi. Ada gambo dlm studio bagai (aku dulu tadop buat gini pon masa tadika) tapi aku malas nak snap semula.




Pose trademark!






P/s : Acik Azue... muka acik banyak masuk dlm gambo kiter ni... hehehe












Balik dari Convo budakni, kita shoot pegi Putrajaya. Ada wedding opismate PS. Sesat barat melarat nkoooo... hampeh punya GPS. Tula.... gatai sangat laki aku tu. Nak pi Putarjaya (as said by Atiyap) pon nk mengada pakai GPS. Hambekkk.. Sampai sana lauk pon udah saki-bakian. Redho... rejeki takat tu je kan :)

Nahhh gambo lagi.






Ko tengok Mencah punya kampug style. Siap duduk berlunjur kaki atas kosi macam nenet-nenet sakit lutut! Laki aku tak abih-abih dgn gaya posing tunjuk 'best' ala-ala jutawan MLM dia. Kayanya idok jugek :p






Ha tengok.... tunjuk ibu jari lagi! Mana Mercedes kita Bang oi?




OK tukar... tunjuk Peace. Lepas dapat keta besau baru leh pose ibu jari. Selagi hanya ada 'bini besau' pose tunjuk Peace jelah!





Aku nak nyorok belakang tiang tu mulanya. Barula dapat efek ramping Nora Nedim. Eh silap... Nora Danish. Tapi dicarot oleh tuan potograper... So ini jelah tahap pensembunyian badan yang mampu aku lakukan. Mencah tak hingin bagi kerjasama. Atiyap jela sudi tolong tutup sesuku...








2 comments:

Mila@Rimbun on November 18, 2013 at 1:45 PM said...

mcm kenal makcik azue kat belakang tuh lerr hihihi

ammi on November 22, 2013 at 3:52 PM said...

Evelove ada juai kat kedai aku kerja ni....service..ayoyoyo tak mau cakap,ok kot..habis aku nanti, boss dia sedara mara boss haku.

ShareThis