Monday, February 3, 2014

Jejari...

Posted by makcik rehan KJB at 5:25 PM
Assalamualaikum WBT.

Kejadian adalah petang semalam.

Ada 6 ketul manusia dalam kereta. Yakni aku, PS, Aisyah, Asyraf, Amirah dan adik bongsu aku, Maksyu Anor - dalam perjalanan dari kampung nak balik ke Rawang. Jem nak mams woiii!

Kanak-kanak di belakang mengketawa riang bersama their one and only Maksyu Anor. Tidak tahu di mana puncanya, mereka bersembang tentang nama-nama jejari... u know... ibu jari, jari telunjuk, jari hantu etc.

Tiba-tiba, Aisyah si budak yang sungguh legend itu bersuara...

Ma... jari fak (fuck) tu apa?
*
*
*
*
*bunyi cengkerik*
*
*
*
*

Laki-bini berpandangan. Maksyu Anor gelak besor di bangku belakang. Budak legend tu sambung bicara.

Kawan kat mengaji saya cakap, jari kita ni ada satu jari fak. Apa jari fak tu Ma? Yang mana satu jari fak tu? Fak tu apa?

*icon sorok muka dalam baldi*

Errrr.... tanya Babah. Babah tau. Aku bagi respond melepas diri.

PS gelak. Jawab acuh tak acuh. Budak legend tak puas hati dengan jawapan diberi.
Haha... nanti Mama tulis dalam blog, Mama tanya macamana emak orang lain jawab soalan kamuni. Aku pulak cakap.

Then, si legend ni bagi saranan.

OK, nanti Mama tolong Gugel kat internet ye. Mama tanya kat situ... apa tu jari fak.
She's not yet seven. Bulan 4 nanti baru genap 7 tawon. Sudah bertanya soklan cerut leher begini. Seram mak tahu.

So, if you were in our shoes... How do you answer this?


*gambar rawak sbg selingan. Semlm benti makan kat Mi Rebus Ramli kat Ipoh*



 

 


5 comments:

mimie1678 on February 3, 2014 at 5:29 PM said...

Hari tu YN tanya "papa... papa dah iltiham?" Tersedak2 papa dia nak jawab... hahahahaha

Emi on February 3, 2014 at 9:42 PM said...

I'll tell the truth...the extended middle finger la, bkn la maksud fak tu apa, n explain why it is bad...budak zaman skrg An...x main selindung2..kang digugelnya fak tu...mau pitam.

ibh_sue on February 4, 2014 at 1:05 PM said...

Hahaha...nampaknya dah kena standby... Bila2 masa Mencah boleh tanya soklan cepumas.. :)

Kasmawati Jaafar on February 14, 2014 at 11:18 PM said...

Kehkehkeh.aku x pernah x gelak bila baca entri dlm blog ni. Ciss!

Critiz on February 19, 2014 at 3:56 AM said...

Jom ke sini pulak gambar bogel melayu www.jawko.com
Sedapnye awek di Facebook
Awek bogel on Twitter

ShareThis