Tuesday, January 6, 2015

Genting 2015 (rasa mcm selalu sangat pegi Genting sejak dah kawin ni)

Posted by makcik rehan KJB at 9:19 AM
Assalamualaikum WBT




 photo genting066.jpg
Genting tahun 2009 (Anak sorang, rambut #bapakmengah ada lagi. #makmengah pon muat lagi pakai baju Jusco size XL-XXL)





Genting 2010 (Anak dua. Asyraf baru2 habis pantang masani. Rambut #bapakmengah dah kurang. Dan #makmengah tak muat dah pakai baju cap Jusco. Dah start cari baju size XXXL! Muahahaha....)






Genting 2013 (Pregnant Semeah masani. Mabuk teruk, so nampak je #makmengah mcm kurus. Walhal time ni baju XXXL pon sendat sangat dah. Kena pakai size 4L keatas. Kalau 5L atau 6L baru selesa. Kahkahkah!)




























Genting 2015. Tak payah cerita la. Tengok gambo sudahla. Pipi #makmengah pon dah kembung sgt. #bapakmengah punya rambut??? Muahahaahahaha....

Owh baru perasan, lupa ambik gambaq satu family utk tahun 2015 punya trip. Kanak-kanak ni ramai geng, cousins depa ramai. So semua takmau bekepit dgn mak bapak dah ler :))

=========================================================================


Lagi saki-baki gambar di Genting 2015.

Dah bgtau kan, outdoor park closed for major reno. Indoor park pon byk section yg closed. So, sesiapa yg berhajat nak kesana, sila tak payah beli tiket utk main kat park. SANGAT TIDAK BERBALOI. Sebab setakat yg aku ingat dan perasan, ada lebih kurang 5 games/ menan yang tutup. Kesian rakyat2 kecik berderet ni... naik muak sebab dok asik naik gondola rusa kutub yg bergerak selow terenjut-enjut. Cuma dia bagi free admission to Ripley's Believe It Or Not sajala sebagai ganti. Still tak berbaloi aku rasa.

(Anyway, personally aku kurang berkenan berkunjung ke tempat-tempat gini. Banyak sangat lagho nya. Setan pon banyak... kota keriangan katanya kan... Tapi dah #bapakmengah insist... selaku #binisolehah, aku polo jelah. Lagipon tak usik duit aku hatta sekupang pon khennn.... hehehe...)





Dulu takde entrance Casino sebeso alam kat tengah ruang legar ni tau. Tetiba skang tercongok kat situ. Kalau orang tak perasan, main terjah ajer... memang terkejut badak la kena sound dgn Polis bantuan yg jaga pintuni. Muslims (or shall i say Malays) are not allowed to go in. Tapi tourist Pak Arab lepas kot. Hehehe...



























Asyraf macam biasa.... spoiler gambo! Eh, itu Nyonya baju merah kiri sekali bukan cucu Atuk Nenet tau... Elok pulak sheols enterprem khennn...









Bukti kemengahan seorang emak. Gambo kembang abih. Jenuh tau nak mengawal selia kekanak ni ajak bergambo.



"Kedutan di wajah, uban di kepala, gigi yang melonggar dan meluruh serta rambut yg menggugur adalah satu bentuk peringatan dari Allah. Daku semakin tua, semakin dimamah usia. Muda dan sihat, adalah nikmat yang yang tiada galang ganti. Act your age. Perjalanan sebagai Khalifah yang mencari redha dan syurga Nya masih terbentang luas. Selagi hayat dikandung badan. Selagi nafas masih dihela. Aku barangkali telah rugi berpuluh tahun terkebelakang, namun ia bukan alasan utk terus merugi diri di sisa masa yang terkedepan. Takut dan harap, adalah jalan menuju redha Allah."



1 comments:

adianiez AIDA on January 6, 2015 at 4:01 PM said...

sejak kawin aida lom lagi naik genting :)
teringin sgt, but mr.asben x brape nak pegi genting tu hu hu hu...

ShareThis