Wednesday, May 26, 2010

SEBELUM TRAGEDI...

Posted by makcik rehan KJB at 10:06 AM
Pagi semalam lepas hantar hanak-hanak kat umah Along BB
Makcik ternampak banner kat tiang lampu sepanjang jalan nak ke Bkt Sentosa

Banner tersebut berbunyi lebih kurang begini : 
WAREHOUSE SALE PAKAIAN KANAK-KANAK 
DAN MAK BAPAK KANAK-KANAK
Brand Kiko, Bebe, Tom's & JERRY
Crocodile, Cheetah, badak sumbu, sotong bla..bla... bla...
[payah sangat, petang karangla aku snap gambo banner tu!]

Kan dah habaq... makcik kan tgh banyak duit
so, tak lepas peluang punyala kannn...

Balik kerja semalam, makcik merempit la pi warehouse sale tu kat Bukit Sentosa
Baju-bajan si Mencah sumer dah singkat sampai nampak pusat
seluar dan skirt sumer dah ketat melekat
ingat nak rembat baju-bajan buat pakai basahan kat umah Along BB

Sampai sana orang takla ramai mana
tapi kat dalam khemah tu [nama jer warehouse sale, buat bawah khemah jer noks]
punyala panas Ra Rabbi... peluh menjejes di segala celah bedah weiii...
Makcik pon rembatla 3 pasang baju tido untuk Mencah

Takla murah mana... 21 hengget 90 sen sepasang
itu jer yang lawa dimata haku, hat yang lain lagi hazabedah!
Kalau ikut takmau beli apa-apa pun
sebab rasanya kat Hytex lagi berbaloi-baloi harganya
tapi mandangkan haku dah sampai ke sana kan... hambek jugakla


Tudia baju-baju tidurnya... 
seluar dia kaler sedondon mcm corak kat lengan tu
feeling-feeling kengkunun pyjama GAP 
mcm yang korang-korang dok beli online tulah kan
[haku kan marhaen, KIKO jer mampu noks]

Pastu makcik pon terus beratur nak pegi bayaq
sekali bila minah tu tettt... tetttt... punch harga
RM 6.57 x 3 = RM 19.70

Wahhhh... happy la makcik korang neh!

Terus rasa nak pi beli lagi 5 pasang! hahaha..
tapi elok jer lepas makcik bayar, depa tukar cashier plak dah
cashier Melayu tu dah habih shift
tukar cashier India muka bekeng pulak

So, harini la plak haku try nasib... 
kot-kot petangni cashier Melayu tu keje lagi kan



Actually harga sebenar baju tu RM 21.90 mcm dlm bulatan merah tu
[aku dah tanya kat SA yang jaga bahagian tu]
Tapi sebab kat price tag tu ada dua harga...
[tatau apa motif depa letak 2 harga yang confusing mcm tu]

Si minah cashier tu sure tak perasan sebab tag yg betul tu dok belah bawah

Tag yang RM 6.57 tu belah atas...
Sesedap rasa jer dia main punch harga murah tu, pastu darab 3
i loikeee.... senyum sampai nampak gigi bungsulah haku
kah kah kah kah...


 
Balik rumah, tunjuk kat Mencah... sukalah sangat dia pon
terus suruh tukar baju ler-ler tu jugak
jenuh haku bagitau baju-bajuni kena basuh dulu
nak jugak suruh pakaikan... layannnnzzzz....


Bilang, berapa lapis dagu anak haku?

Lepastu siap suruh makcik hambik gambaq dia atas beskal
Awak ambik gambar saya mama.... layannnzzz....


Dah pakai, takmo tanggal dah...
nak tido terus dgn baju baruni... layannzzz....


*Tragedi apa? tunggu next entry*



Photobucket

11 comments:

mieja on May 26, 2010 at 10:08 AM said...

comeiiii aisyah......shpping terapi minda hehheheh.....

IMAN'S UMI on May 26, 2010 at 10:31 AM said...

MENCAH XNK BASUH NTI HILANG BAU KEDAI...KEKEKE

zealvia on May 26, 2010 at 10:36 AM said...

pose ala rockes malaya tu!

mama_iris on May 26, 2010 at 10:52 AM said...

soke nyeeeee rambut mencah......ikal2 gitu.......baju tido tu selayaknya rm21.90 kak...chantek kat badan mencah.....

makcikrehan on May 26, 2010 at 10:59 AM said...

Posing kangkang nasi tangas tu tataula mana dia belajar. tiap kali suh pose, mesti kangkang. kalau suh senyum mesti pejam mata. suruh buat peace, dia tala 5 jari sampai cover muka. pastu, sekali klik sekali dia berlai datang kat kita. saya nak tengok! saya nak tengok! letih mak nakkk...

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN on May 26, 2010 at 11:23 AM said...

itu namenya rejeki..harga lain, bila total lagi murah dari harga sepasang ek? he..he..he..

ena on May 26, 2010 at 11:30 AM said...

weh tu mmg rege 6.57 la..
rege 21 tu kat kedai...

hahahahaahaha aku kan pengejar whasale...da hapal da cemana rupa price tag kat whsale wakkaakaka

comelnya mencahhhh hahaha

mama_iris on May 26, 2010 at 11:32 AM said...

hari jemahat neh ada lg tak warehsale tu?
khamis mlm berdesup balik umah PIL bukit beruntung...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on May 26, 2010 at 11:36 AM said...

aduhhhhhhhhh jeles ni mak cik..mmg sgt2 berbaloi la....

makcikrehan on May 26, 2010 at 1:14 PM said...

bini pidaus, bukanla weh..rega patutnya 21.90. aku dah tanya kat SA yg dok bertenggek kat sebelah masa pilih baju. pulak tu lonngokkan baju tu lis signage : RM 10 ~ RM 26! haku taula.. haku pon selalu pi warehouse sale marrr.... [tak puas hati gak tu kakaka]

nurul, jemahatni ada lagi rasanya. baju-baju dia tak best pon weiii.. part dia salah punch harga tu jer yg best! wakakakak

wahidah & Mak maryam, sgt berbaloi-baloi dgn keringat ku yang mengalir menderu petang semalam. hihii

Elyn on May 26, 2010 at 3:37 PM said...

uiks kalau rega camni gaya nyerrr.... pesan kat ko leh?? size 2 thn utk si jantan heheheh.....

ShareThis