Thursday, June 17, 2010

KALAULAH ADA JUAL MESIN LIPAT KAIN...

Posted by makcik rehan KJB at 9:18 AM
Takdela huru-hara laguni rumahtangga makcik :((



















Kalau sapa-sapa tau kat mana ada jual mesin seumpamanya,
lekas-lekas bitau kat Makcik Rehan dan Puan Zel
timbunan kain di Malim Prima dan Bayu Permai sudah berada di tahap kronik!

2 Hari Lepas, PS masuk bilik 'rahsia' di atas untuk carik seluar kecik
mujur beliau takde sakit jantung :))

Dengan bicara semanis kurma, makcik berkata :
Silakan incik... sila buat cabutan bertuah,
mana tau incik buleh bawa pulang sebijik BMW...

Redho jerlah Bang.... binik abang sengal menjadi-jadi skang ni...



13 comments:

mama_iris on June 17, 2010 at 9:22 AM said...

heeeheh.....PS akak mmg mempunyai tahap kesabaran yg tinggi....sbb tu jodoh akak dgn dia.....

Mencah besar sikit lg setel la problem akak tu....kata pon anak dara...huhhu

Nurul Aznil on June 17, 2010 at 9:25 AM said...

Salam,

me aritu ajak ZwanZwan lipat kain berjemaah kat hall sambil layan muvi. mana aci me sorang jer lipat. :P

Sarid Derus on June 17, 2010 at 9:27 AM said...

wahhh...hebat..!! aii pun tengah cari mesin yg seumpamanya... :)

Danny Neza on June 17, 2010 at 9:29 AM said...

hahahhaha..akk, umah kiter pun sama cam tu..mmg ada bilik rahsia..da mcm panic room da..
kalau saper masuk bilik tu sure pitam..
hahhaha..kiter pun ngah cari mesin tu..kalau akk jumpa dulu, silalah war2 kan eyh.. ;)

ana on June 17, 2010 at 9:30 AM said...

panggil bibik yg day use tu makcik...dulu, last 3 yrs, takde maid pun kita buat mcm ni...ambik 6 jam seminggu...lega..ehe

makcikrehan on June 17, 2010 at 9:41 AM said...

PS hang terpaksa redho dlm paksa. muahahahha

Aznie, i penah ajak dia bergu lipat kain. jawab beliau : cehh... tak kosa! oleh itu beliau kena bersabaula hadap gunung tinggi lagu tu. kekekeke

Danny Neza, hi there. TQ baca belog makcik. nanti kalau makcik jumpa mesin lagutu... kompom makcik buat entry khas :))

Sis Neisya, mcm tak baloi jerk ambik maid hanya utk lipat kain. kang kalo dh ada maid, sakan pulak makcik buli dia suh buat kerja satu umah. heheh

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on June 17, 2010 at 10:42 AM said...

hehehe saya punya dah settle last week...rasanya lg byk drpd mak cik.. 2 jam hokeh..naik kembang muntot dok melipat.....klu ad amesin tu sila bgtau sy..nak gak beli sebijik

Elyn on June 17, 2010 at 1:10 PM said...

kalau anta kedai dobi dierang ade service melipat tak?? aku pun kain tak berlipat tapi tak la setinggi ko nyer kekekeke

Nurul Aznil on June 17, 2010 at 1:25 PM said...

kalau camtu, buat 1 cara lagi yg me apply kat ZwanZwan... dia lipat baju dia sendiri... :P

makcikrehan on June 17, 2010 at 1:59 PM said...

Aznie, kalau dia MAHU lipat baju dia sendiri pon makcik dah SYUKUR ALHAMDULILLAH. maselahnya.... takder maknanya!

Me on June 17, 2010 at 2:51 PM said...

Aan... ko haru letak dlm bakul agar ketinggiannya tidak ketara hihihihi.. tapi rasanya semua ibu2 n bapa2 yg bekerja n mempunyai ank kecik lagi tidak ada maid mmg mcm nie le rumahtangganya hihihi

b.O.n.d.a on June 17, 2010 at 4:14 PM said...

gOOd..nanti bleh wat jadi nama jalan/taman/tempat ni macik..

"bukit kain" @ "bulatan kain setimbun"!

wahhh!!!
=p

Pn Mama Atie on June 18, 2010 at 8:46 AM said...

tie pun nak mesin tu jugk kalau MR jumpa iyer....

ShareThis