Wednesday, June 2, 2010

PAGAR RUYUNG

Posted by makcik rehan KJB at 3:45 PM
MR dengan Zalia ni memang ala-ala sehati berdansa gittew

 Dia manager PID Tg Malim,
Makcik manager PID Rasa 
[saja tulis manager, feeling2 ladyboss]

Dia gemuk air, aku gemuk angin 
[cewahh... kunun2 kegemukan aku mulia sikit dari dia. 
Padehal dua-dua pon badak berendam]

Dia ada gigi pelesu, makcik pon ada hokay!
tak cayer baca sini
 
Kampung dia kat Kuala Kurau, 
Kampung makcik pon sana jugek

Daannnn... sejak 2 hari yang lepas,
tanpa dirancang tanpa dibincang...

Dia dapat bumbung baru,
Dan Makcik dapat pagar baru!



Haaa... jangan nak menggatai kata makcik kaya ke hapa yerrrr...
korang tak tau, dah setahun lebih duduk Bayu Permai ni
baru ni la PS korang ada duit nak turap porch kangkang mawas tu
tu pon punya gigihla terkejar-kejar pi OS sana sini nak kompol duit
sian laki makcik kan? sian kan? sian kan?

Pagar batu bata tu pon, kalo tak kerana umah sebelah tu takde org duduk,
memang tak perlu pun buat dinding batu tu..
Tapi sbb tadak org duduk [dah dibeli tapi tak duduk situ], 
pokok lalang dia punya subur sampai menjolok-jolok masuk porch kami
kalau pokok terung, buleh gak ambik buah dia 
buat masak gulai walopun tak sedap kan Ena kan?
kasi taruk dinding batu, daun lalang tu takleh dah la jolok masuk kan? kan? kan?

Petang semalam masa berSMS dgn PS pasal anniversary
kunun-kunun bagi hint nak mintak hadiah la kannn....

Sekali.... hambek ko Rehan!


 Sapa bini-bini seMalaysia pernah dapat hadiah pagar batu time anniversary ha?
Takder kann... takder ... ha, tengokkk... tengok...

Kaseh sayang kami lakik-binik sekukuh tembok batu taww!



16 comments:

neda said...

nak giler baca blog ko ni rehan...hahaha lawak giler

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on June 2, 2010 at 4:18 PM said...

pak cik pun lawak orgnya...wakakaka..xpelah sekukuh tembok batu kasih syg korang itu...

mama_iris on June 2, 2010 at 4:27 PM said...

hahahahhahhahhaaaaahahahahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eynda on June 2, 2010 at 4:31 PM said...

Hah!! Comelnyer jawapan PS kekekeke.....sms screen tu pun coemy :-)

Anonymous said...

Tak kisah la Ann, asalkan hadiah. pagar pun pagarlah kan...kan..kan..

zatie_izzati on June 2, 2010 at 4:56 PM said...

hahaha...mmg lawak gilerrrr korang berdua ni...

isra on June 2, 2010 at 5:00 PM said...

Kekekke..han... besar giler hadiah aniversary mu..jeless aku tawww!

.::CeK LaLa::. on June 2, 2010 at 5:07 PM said...

mahalllll tu makcik adiah aniversary munggg!!!
haahahahhahahaa!!

Adrina Adi on June 2, 2010 at 5:24 PM said...

mahal giler. husband kak ed pun tak mampu nak bagi. kui3.

kena bersyukur ok ;)

Nurul Aznil on June 2, 2010 at 5:41 PM said...

Salam,

PEH! sungguh kukuh lagi akuh kasih sayang cinta asyik masyuk korang ye?
jelesss jelesss...

then tahun ni nak minta sesuatu yang 'keras' dari Azwan lah... Grill tingkap! YEAH!!!

-iLLa- on June 2, 2010 at 8:37 PM said...

huhhh..MR.....hadiah tuh tiap2 ari dpt tgk kan..ekeke...adehhh...lawakk tul baca blog neh ngn blog mumy kalep...suker..sukerr..

Me on June 3, 2010 at 9:17 AM said...

hahhaha... sgt kretip PS memberi hadiah.. tapi hadiah taun depan dah tahu... x syok kena minta surprise lain heheheheh

makcikrehan on June 3, 2010 at 9:34 AM said...

Nerda, jgn gila dulu... mereng sikit2 dulu sudahla

Sue, pakcik hang buat lawak batu kan

Nurul, cover2 sket gelaktu...bos ko nampak karang. :-P

Eynda, secomel binik nya..kah kahkah kah

Anon, kak jln labukah ini? hihihi... TQ

Zatie, thn depan kami masuk raja lawak, jgn lupa AFUNDI yer..

Isa & Cek Lala, Besarkan? mentang2 bininya besar... senang2 hati bagi hadiah besar tembok! huhu...

Kak Ed, syukur sangat-sangat. tak larat dah nak tebas lalang tepi pagar. haha

Aznil, grill tu..dah alang2 mintak.. mintak yg wrought iron tau. hehehe...

Illa, org gemuk badak cam kami buleh buat LAWAK jerla.. nak buat LAWA tak penah jadi... kah kah kah

Kerul, tulah pasalnya. tahun depan koman2 kena mintak laminated floor plak kot. pingsan laki aku kalo baca nih. hahaha

Elyn on June 3, 2010 at 12:59 PM said...

ekekek speechless aku baca!!

ena on June 3, 2010 at 2:10 PM said...

sampai hati ko...

nanti aku gugel resepi pajeri terung! siap ko malam ni aku buat n3 pajeri terung!! hahaha





owh... hadiah tembok batu.. harus la aku terharu..
pasni amik orang buat mural kat dinding tu.. takpun ko laki bini lukis gambo luv.. "PS & MR wuz here.. ekekeke

日月神教-向左使 on July 22, 2010 at 5:58 PM said...
This comment has been removed by a blog administrator.

ShareThis