Wednesday, October 13, 2010

SIBUTRAMINE SUDAH KENA BANNED BY MINISTRY OF HEALTH

Posted by makcik rehan KJB at 9:30 AM
*All pics from Google*

Mula-mula makcik baca pasal Reductil kena ceased from market kat New Zealand
Thank you Dr Fid for the info, kawan-kawan sila baca di sini
Kecohla makcik kejap sebab makcik ada sebeban Sibutramine yang tak abis makan
kunun-kunun nak restart diet anytime this month [kunun!]


This is mine.
Fenslim which kandungannya [Sibutramine] sama macam Reductil.
Fenslim produced by Ranbaxy, and Reductil by Abbott
Both, sama fungsi... menahan lapor demi mengkuruskan badan. Ekekekeke....












































And, this is Reductil


















Pagi tadi dengar berita kat Sinar fm,
Kementerian Kesihatan Malaysia pon dah banned Sibutramine dari pasaran
dengan alasan - menigkatkan risiko penyakit jantung dan stroke.

Hoh... habih dah peluang aku nak kurus dengan obat-obatan ekekekek
kenala aku join Yong buat Atkin Diet :))



5 comments:

dianaibrahimali on October 13, 2010 at 10:07 AM said...

never trust ubat2an utk kurus yer....
caranya only exercise...
kalau mkn ubat x exercise blh kurus cnfm akan ada komplikasi soon.....
aku pun kalau blh nak mkn ubat gak...
tp laki aku sgtlah banned benda2 mcm ni....

I want to lose weight on October 13, 2010 at 10:25 AM said...

Ko posponed laaa diet ko tu sampai aku beranak..
Mana tau lepas aku beranak.. berat aku jadi 98kg..
Dah dekat tu kita nak bersaing :))

Iman's Umi on October 13, 2010 at 10:57 AM said...

Ala, xyah guna ubat2, side effect dia blm tau lg, tgk seb baik banned, berisiko stroke dn jantung, bahaya tu. Klu nk thn lapar, makan oat...pelbagaikn menunya...kwn sy trn sekilo lbh dh amal mkn oat, cubalah, menyihatkan jantung tu.

makcikrehan on October 13, 2010 at 11:02 AM said...

Alahai.... hurmmm... sabo jer aku

K.Moon said...

akk pun nk kurus nie..
melampau2 bdn naik sejak amik injection untuk family planning...
hubby akk siap suh try jm5....
td tgk iklan sepet..rxlite tu mcm bgus yea...
rehan pnh try x...

ShareThis