Monday, June 14, 2010

OF FELLA DESIGN AND NEW TAGLINE

Posted by makcik rehan KJB at 9:59 AM
Assalaaaaaaamualaikum!

Memulakan entry pagi Isnin dengan penuh kesopanan dan kesusilaan
sesuai dengan gambar profile terbaru di FB
yang mencerminkan keayuan seorang moslemah sejati
namun masih mengekalkan ciri-ciri trendy, cool, menawan dan beriman.
Blah la ko Rehan.

OK, we did went to FD warehouse sale semalam.

Dari petang Jumaat, makcik dah meliuk lentok kat PS [sila imejin] - gagal.
Hari sabtu, lentok lebih sikit lagi - gagal lagi.
Hari Ahad, lentok lebiiih lagi, plus kunci mulut tak nagging apa-apa kat beliau
walaupon hati makcik dah terbakar marak menyala
tengok beliau bermaharajalela jadi Ultraman Cosmos 
dan bersatu tenaga dengan Ultraman Dyna dan Ultraman Tiga
memporak-perandakan rumahtangga jadi mcm kapal bocor tunggu masa nak karam!

Demi FD, demi FD... kupendam sebuah kemarahan!
Kah kah kah kah kah kah...

Akhirnya, pada petang Ahad yang tak berapa panas,
tiba-tiba PS bersuara dengan lemak merdu
Cepat siap, jomlah pegi Selayang kejap...

Nasib baik kat umah Nenek Onah...
kalau di Bayu Permai, kompom makcik terloncat-loncat ala-ala erobik
sangat teruja tak payah cerita!

Hangkut Yang Dipertuan Kecik Asyraf Sinclair saja
Yang Dipertuan Idom Kembam tinggal dgn cousin-cousin dan Nenek Onah
Lantas memecut laju ke Stadium MPS,
tak sampai 10 minit dah sampai


 Gambar yang disnap tanpa flash dan takut-takut...
takut kena maki dgn SA fondan!


Orang pun tak ramai,
agaknya makcik dengan Noor jer yang gila talak kat FD nih
Muahahahahaha....

Teruja melihat harga... memang murah banding dengan showroom's price
Fabric nya sangat menawan kalbu... RM 15 dan RM 18 semeter...
dengan corak dan warna yang sungguh menggetar jiwa
murah banyaklah berbanding dengan harga fabric kat Elyza atau Vantage
[Die Hard Fan Elyza dan Vantage jgn maki makcik haa...]

Bila tanya kos untuk upholstery...
untuk 2 + 3 seater sofa = RM 1300 ++, tetapi untuk SOFA FD SAHAJA!
kalau bukan sofa FD, charges maybe double!
ini menurut kata si fondan SA tulah kan... tataulah betul ke idak... 
[eh, SA tu memang fondan betul hokay, cuma belum tumbuh Bo*bs jer :-p]

Mendengarkan kata-kata SA tersebut, PS pon berkata :
Takyahlah nak beli kain, nak hantar balut sofa lamatu... leceh
beli jer terus sofa baru dah siap ni... lagik murah!

Makcik baru nak senyum lebar sampai nampak gigi bungsu...
*
*
*
*
*
*

Tapi... langsung tak jadi bila beliau sambung ayat....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Bayar sendiri...
Abang dah pokai buat pagar batu hadiah anniversary


Dan-dan makcik dokong Asyraf pegi keta!

Malam tadi tido tak lena, terbayang sofa FD
 Huwaaaaaa...


Dan pagi ni... demi nak menggumbirakan hati yang rawan
sebab tak dapat sofa FD...


Makcik kasi up tagline baru...
Makcik Rehan : The Hottest Makcik in Town!


Sob.. sob...sob...

12 comments:

mama_iris on June 14, 2010 at 10:03 AM said...

hehehee....apa la motif sebenar PS akak tu pegi sana tapi suh bayar sendiri......??

tapi kali nih....
meh nak bakar lg sket...

PS.....GIVE ME FIVE!!!!!huhuhu:-)

noor on June 14, 2010 at 10:14 AM said...

MR....nampak gaye kita jer kot yg meroyan g terjah FD warehouse sale...haha..eh aku tau fondan yg ko ckp tuh...yg rambut rebounding bdn kurus tuh kan?sik baik yg layan aku jantan..tp yg klakar, bila aku panggil "adik" kat anak aku yg kecik tuh, budak sales tu lak yg toleh...oh, perasan kecik lg lah tuh...haha....
tp ko tak leh lawan ke"beria"an aku...pagi2 jumaat dah terpacak kat stadium...hahaha

makcikrehan on June 14, 2010 at 10:22 AM said...

Nurul Huda Resad, ko nak jadi Ultraman aper lak nih? Cosmos, Tiga, Dyna dah ada... haku bagi ko Ultraman Taro versi bantut la plak... hambek ko.. nak sgt geng dgn PS ekk.. cis!

makcikrehan on June 14, 2010 at 10:24 AM said...

Noor, betul2..fondan itulah yg aku maksudkan. Giler semangat ko..pagi Jumaat dah pegi... ko tak kerja ekk. Jeles lah ko dpt sofa baru... kasi tangkap gambo clearla weh..tepek kat blog... hehehe.

TopsyTurvyMum on June 14, 2010 at 10:26 AM said...

fuiyyoo..gambar baru profile fb!!!

makcik baru buat makeover kahh??

noor on June 14, 2010 at 10:36 AM said...

mg ler semangat...kalah ko MR...haha...sanggup heret anak yg tgh demam n berhingus di panas terik tuh...tp tido aku dah lena la....cuma pas ni kena makan biskut kering lak..haha
nanti aku amik gambo pakai kamera yer....tepek kasi ko tido tak lena....(cam ler lawa ngat sofa aku tuh)...haha

makcikrehan on June 14, 2010 at 10:46 AM said...

TTM, aku buat makeover sampai jadi cun mcm mannequine! kah kah kah

Noor, mesti ko senyum lebar sampai nampak gigi bungsu hatta dlm tidur sekalipon..hahahaha

IMAN'S UMI on June 14, 2010 at 11:03 AM said...

Wah, cantik2 belaka sofa tersebut, pttla makcik x lena tdo...smpi ati PS menyebabkn sengih ke telinga Makcik x dpt diteruskn, klu x, sure pagi ni dh ditempek gmbr sofa baru makcik ye...ntah2 mlm td pn tdo ats sofa baru.

makcikrehan on June 14, 2010 at 11:31 AM said...

Imans umi, tulah...sgt kuciwa. takperla.... at least beliau merealisasikan hasrat makcik nak 'pergi tengok' sale tersebut. tak dpt beli, dpt jamu mata pon jaaadilah! [ayat sedapkan hati]

IMAN'S UMI on June 14, 2010 at 11:34 AM said...

Rasanyalah...PS saje je ajak g, nk suh makcik kagum, dh kagum mesti makcik gigih menabung, pastu mesti dpt beli sofa baru tu & leh jumpa SA fondan tu lagi.

noor on June 14, 2010 at 12:03 PM said...

tak per MR...pas ni akan ada sale lagik..dorang kan sale sepanjang tahun...sempat la ko nak gadai apa2 yg leh digadai...hehe.......nanti aku dah pindah sg buloh aku ajak ko dtg umah aku yer....

ena said...

aku nk pegi nk pegi nak pegi!!!!! Laki aku OS melaka ler esok!! Huwaaaa kenapa tak ke kl!!!!

ShareThis